Viikonloppu mainosgraafikkona

frezza

Pauligin kahvin makuinen Frezza-juoma on niin viilentävää, että kahvirengaskin huurtuu.

Viime viikonloppuna osallistuin kuvankäsittelytaitojen kehittämismielessä Pauligin Frezza-julistekilpailuun. Frezza on pienissä pulloissa myytävää kylmää kahvijuomaa, jonka mainoslause kuuluu: ”Frezza viilentää”. Havahduin asiaan viime tipassa, joten deadline häämötti kahden päivän päässä. En kuitenkaan antanut tiukan aikataulun lannistaa, vaan aloin reippaasti työstää muutamaa ehdotusta. Yksi näistä oli Huurteinen kahvirengas.

Aluksi kahvirengasaihe tuntui kuluneelta, sillä Googlesta löytyy hakusanalla ”coffee stain” yli kahdeksan miljoonaa tulosta ja kuviakin sivutolkulla. Yhtään huurteessa olevaa mallia en kuitenkaan löytänyt, joten ryhdyin tuumasta toimeen. Logot, mainoslause ja tuotekuvat olivat ladattavissa kilpailusivulta, joten varsinaiseksi taiteelliseksi ponnistukseksi jäi kahvirenkaan ikuistaminen ja julisteen sommitteleminen.

Jokaisella viivalla on tarkoitus

Minimalismi on yksi vaikeimmista taiteen lajeista. Kiinnostuin tyylisuunnasta jo yläasteella, kun kuvaamataidon opettajani sanoi, että jokaisella viivalla on oltava tarkoitus. Tätä olen yrittänyt noudattaa niin taiteessa kuin designissa, toisinaan vähän pakkomielteisestikin. Toisaalta on helppo työskennellä, kun on selvä päämäärä. Minulle tasapainoinen sommittelu on tärkeä, mutta täydellisen symmetrian tavoittelusta yritän kovasti päästä eroon.

Frezza-julistetta suunnitellessa tähtäsin niukkaan ilmaisuun. Mietin mikä näyttäisi hyvältä sekä pienessä että isossa koossa, ja millaista kuvaa voisi hyödyntää sekä verkko-, lehti- että katumainonnassa. Mietin myös, mikä olisi kaikille kahvin ystäville tuttua, mutta samalla hieman arvoituksellista. Ja vielä, kuinka saada kylmän kahvijuoman olemus parhaiten esiin?

Yötöitä kahvin voimalla

Olisiko tässä Frezzan uusi mainosjuliste?

Olisiko tässä Frezzan uusi mainosjuliste?

Saatuani ajatuksen huurtuvasta kahvirenkaasta, päätin testata sen toimivuutta käytännössä. Aikaa ei ollut hukattavaksi, joten hyppäsin luonnosteluvaiheen yli ja siirryin suoraan toteutukseen. Aluksi keitin pannullisen vahvaa kahvia, kuten yleensäkin töitä aloitellessani. Tosin harvoin tulee aloitettua uutta työtä perjantai-iltana ja jatkettua pikkutunneille. Tämän jälkeen kaivoin kaapista kaikki eri muotoiset kahvikupit ja kasan akvarellipaperia.

Valkoiselle pinnalle syntyi rinkula toisensa perään, mutta sitä oikeaa ei tahtonut löytyä. Kuinka vaikea onkaan saada aikaan hallittu, mutta tahattoman näköinen jälki! Seuraavana aamuna (jälleen kahvikupin äärellä), katsoin tuotoksia uusin silmin. Näennäisesti samanlaisten renkaiden joukosta erottui nyt yksi muotovalio, joka sai Photoshopilla kylmän kylvyn.

Äänestä suosikkiasi!

Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä. Omaa suosikkiaan voi äänestää kilpailusivustolla 12. kesäkuuta asti klikkaamalla julisteen alla olevaa tykkää-nappia. Kilpailussa on erikseen kutsusarja, jossa kisaavat Anssi Kasitonni, Aino Louhi, Kasper Strömman, Aiju Salminen, ja Teemu Keisteri. Molemmissa sarjoissa äänensä voi antaa niin monelle työlle kuin haluaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s